Christoffer Callander

Jag går på Önnestads folkhögskola för att här finns det möjlighet att vara med och påverka sin utbildning. En stor skillnad mellan folkhögskola och övrig utbildning upplever jag är att på gymnasiet vet man inte riktigt vad man vill bli, (det kanske man aldrig vet) och får prova på en del innan man hittar sin plats. På folkhögskola har man möjlighet att kunna påverka och ta eget ansvar för hur långt man vill nå med sin sin utbildning eller för att nå sitt mål.

En viktig del av av folkhögskolan är gemenskapen. Det finns ingen som är sämre eller bättre. Behöver du stöd är det något du kommer att få. På folkhögskola finner man alla sorters åldrar och vi är alla här för att klara av vår studietid.

Det bästa med min utbildning är att jag får lära mig att hantera och växla mellan svenska och teckenspråk. Det krävs att man har kunskap i svensk skrift, tal och teckenspråk.

I framtiden hoppas jag få se mig själv både som tolk inom fritidstolkning och även en del på medier, såsom tidning & TV.  Jag vill kunna förmedla på ett korrekt sätt så det inte blir någon kommunikationsbrist.