Konstskolan 1-2 år

Önnestads Konstskola ger en allsidig grundutbildning och goda färdigheter inom det konstnärliga området. Vem du än är och var du än befinner dig i livet söker du till Konstskolan för att du vill utveckla ditt skapande och för att få nya kreativa redskap. Du får en egen ateljéplats!

Med ett brett spektrum av bildföreläsningar, teman och övningar arbetar vi oss igenom det bildskapande området: från baskunskaper i teckning, måleri, skulptur – och vidare in i det moderna och postmoderna skedet. Du har efter fullföljd utbildning tillägnat dig praktisk och teoretisk kunskap i teckning, måleri, färg- och formlära, skulptur, foto, digital bild, video samt konst- och kulturhistoria.

Under det första året på Konstskolan arbetar du främst med konkreta avbildningsövningar som teckning, måleri och skulptur, stilleben, modell och självporträtt. Under det andra året tillkommer projektarbeten/teman där vi behandlar frågor som identitet, uttryck och estetik, samhälle och samtidskonst genom konstformer som video, performance och installation.

Jag vill läsa informationsbroschyren för utbildningen.

Intyg
Efter avklarad utbildning får du ett kursintyg som kan göra dig kvalificerad att söka till högskola och universitet för konst, design, arkitektur, textil och foto (förutsatt att du har allmän behörighet för högskolestudier). Andra utbildningar där du kan ha nytta av Konstskolan är reklamskolor, pedagogiska utbildningar samt dator- och filmutbildningar. Erfarenheter från det kreativa området blir alltmer intressanta även inom näringslivet, där nytänkande premieras.

Lärare
Alla fasta lärare samt gästlärare är yrkesverksamma konstnärer inom områden som rörlig bild, måleri, textil, skulptur och foto.

Studieresor
Varje år arrangerar vi studiebesök inom Sverige samt gör en längre resa tillsammans med Textillinjen.

Kostnader
Du betalar själv ditt eget material. Därutöver tillkommer en kostnad för gemensamma projekt och vissa studieresor som ingår i utbildningen. Kostnaden gäller per termin: 750 kronor för årskurs 1 och 500 kronor för årskurs 2.

Till Konstskolan söker du med 10 arbetsprover: 4 teckningar, 3 målningar samt 3 valfria.

Dessa kan lämnas/skickas in som original, fotografier eller digitalt till info@onnestadsfolkhogskola.se. Du ska också bifoga ett personligt brev (minst cirka en halv A4) som där du berättar vem du är och varför du vill gå på Konstskolan.

Jag vill göra en webbansökan till utbildningen.

Du får en egen ateljéplats!