Påbyggnadsår textil inriktning

Påbyggnadsår textil inriktning är en utbildning med 1 års deltidsstudier (50 procent) på distans. Utbildningen är för dig som:

– har en textil grundutbildning eller har varit verksam i textilbranschen

Du presenterar dig och söker hit med en projektidé som ska bestå av en textil teknik du vill fördjupa och vidareutveckla dig i. Det kan röra sig om vävning, klädsömnad, tygtryck, broderi eller stickning. Kursen avslutas med en gemensam utställning.

Jag vill läsa kursplanen för utbildningen (öppnas som pdf)

Vad innebär en distansutbildning?
Att gå en distansutbildning innebär att du kommer att ha kontakt med en eller flera handledare på skolan, men arbetar mestadels hemifrån. Du måste därför ha egen utrustning och eget material.

Vi träffas på skolan cirka 1 gång per månad. Träffarna planeras i samråd med er som blir antagna och dessa träffar är obligatoriska. I övrigt har vi kontakt på webben och per telefon.

Studieresor och studiebesök
Varje år gör vi, tillsammans med Konstskolan och Textillinjen, en resa till en större stad, ibland med övernattning. Resan är frivillig och du är med och betalar den. Du erbjuds också att följa med på studiebesök på museer och aktuella utställningar som Textillinjen gör.

Särskild vägledning för företagande
För dig som funderar på att starta eget, erbjuder vi information om hur det är att arbeta som egen företagare i en konstnärlig eller hantverksmässig verksamhet.

Antagningskrav och ansökan
Textillinje eller motsvarande bakgrund. Presentera dig och beskriv din projektidé, skicka gärna med bilder på vad du gjort tidigare. Kursen är CSN-berättigad.

Jag vill göra en webbansökan till utbildningen (via Folkhögskolornas Mina Sidor)