Slöjdkurser

Hemslöjdens sommarkurser

Sommarkurser på Önnestad folkhögskola
Vi har årligen sommarkurser i samarbete med Önnestad Folkhögskola. Kurserna pågår måndag-fredag. Du kan bo och äta på skolan under kursveckan. Boendet har vandrarhemsstandard med tillgång till kök. Mer information om boende och mat på folkhögskolan hittar du på onnestadsfolkhogskola.se/vara-kurser/slojdkurser/

Boendet bokar du i samband med anmälan via formuläret under respektive kurs, eller kontakta skolan direkt på 044-78 50 100, info@onnestadsfolkhogskola.se (bokning av rum måste dock göras senast en månad innan kursen). 

Har du frågor om kurserna kontakta du hemslöjdskonsulent Åsa Stentoft på 0709-10 46 66, asa.stentoft@hemslojd.org

 

Medlems- och ungdomsrabatt
Som medlem i en hemslöjdsförening får du 100-200 kr i rabatt på hemslöjdens kurser. Är du under 25 år betalar du endast halva kurspriset.

Bo på folkhögskolan under kursveckan
Du kan bo och äta på skolan under kursveckan. Boendet har vandrarhemsstandard med tillgång till kök.
Klicka HÄR för att se en prislista för att bo på folkhögskolan  Boka ditt boende i samband med anmälan via formuläret, eller kontakta skolan direkt på 044-78 50 100 eller info@onnestadsfolkhogskola.se.

Kursutbud sommaren 2018

Färgprakt och lite svartvitt
Fem dagar
En kurs i fritt broderi där fokus ligger på komposition, färg och form, de tre hörnpelarna när man arbetar fram en bild. Tekniker som collage/applikation samsas med den japanska tekniken att knåda papper och bilden fulländas av att färg kombineras med klipp ur svartvita, grafiska tyger. Deltagarna utgår från ett gemensamt tema, ett sätt att komma in i bildtänkandet genom ett färganslag. Läs mer, https://henrietteousback.com/2017/10/23/fargprakt-och-lite-svartvitt/
Tid: 25-29 juni, kl 10-16
Plats: Önnestad folkhögskola
Lärare: Henriette Ousbäck, Göteborg
Kostnad: 2 800 kr
Anmälan senast: 30 maj

Pilkorgsflätning
Fem dagar
Om du är nybörjare får du börja med att tillverka ett par runda korgar från grunden, och lära känna material, flättekniker och redskap. Du som gått en eller ett par kurser tidigare, kan prova på att göra ovala, eller kanske till och med fyrkantiga korgar. På kursen finns tillgång till både avskalad pil och pil med bark i olika färger.
Tid: 25-29 juni, kl 9-16
Plats: Önnestad folkhögskola 
Lärare: Steen H Madsen, Danmark
Kostnad: 3.000 kr
Anmälan senast: 30 maj

Skånsk konstvävnad
Fem dagar
Lär dig väva rölakan, krabbasnår, halvkrabba och dukagång. Du väver dem i en uppsättning, prova på alla fyra eller välj ut någon/några. Som kursmaterial används kursledarens bok ”Väv skånska allmogevävnader”. Grundläggande kunskaper i vävning är en förutsättning för deltagande
Tid: 25-29 juni, kl 10-16
Plats: Önnestad folkhögskola
Lärare: Gunvor Johansson, Staffanstorp
Kostnad: 2.800 kr
Anmälan senast: 30 maj

Eco-print
5 dagar
På kursen får du lära dig hur man gör avtryck med färska löv på ull och siden tyg. Tekniken är enkel men bjuder på många överraskningar. Vi utforskar och experimenterar och delar erfarenheter med varandra. Det finns också ett omfattande provmaterial att ta del av. Kursen syftar till att ge deltagarna goda kunskaper för att kunna fortsätta med tekniken på egen hand. Material kommer finnas att köpa på plats av kursledaren.
Tid: 25-29 juni, kl 10-16
Plats: Önnestad folkhögskola
Lärare: Åsa Sävbrant, Malmö
Kostnad: 2.800 kr
Anmälan senast: 30 maj