Allmän linje – Högskoleförberedande

Kursstart höstterminen 2018

Känns steget till högskola eller universitet stort? Vår allmänna linje med högskoleförberedande inriktning är till för dig som behöver komplettera dina gymnasiebehörigheter och som vill förbereda dig ytterligare innan du söker vidare till högre utbildning. Du får en introduktion till akademiska studier och får träna på de arbetsmetoder du möter på högskola och universitet, samtidigt som du läser ämnen med chans till olika behörigheter.

Vi samarbetar med Högskolan Kristianstad, Lunds universitet och Malmö högskola för att du ska förbättra dina chanser att lyckas med universitets- och högskolestudier. Bland annat arrangerar högskolorna informationsdagar då du får träffa studievägledare och studerande på universitet/högskolor.

Utbildningens syfte är att förbereda dig för studier på högskole- och universitetsnivå, samt ge dig goda förutsättningar för att studera vidare. Kurserna har ett anpassat upplägg, där du tränar olika arbetsmetoder samt får individuell handledning. Utbildningen ger en introduktion till akademiska studier och tar upp olika aspekter av vad det innebär att studera på högskola/universitet.

I utbildningen ingår bland annat studieteknik, muntliga presentationer, uppsatsmetodik, facktexter på engelska och källkritik. Under utbildningen kommer deltagaren att möta exempel på olika examinationsformer som förekommer i högre utbildning, såsom loggboksskrivande, salstentamen, hemtentamen samt akademiska texter av vetenskaplig karaktär.

I kurserna anpassas undervisningen utifrån de olika undervisningssätt som förekommer på högskola/universitet och bygger på praktiskt deltagande. Arbetsformerna består bland annat av föreläsningar, självstudier, gruppdiskussioner och seminarier.

Ansökan
Antagning sker löpande fram till kursstart. Bifoga hälsodeklaration och ditt senaste skolbetyg! Jag vill göra en webbansökan till utbildningen.