Matsedel 31 maj - 4 juni
Måndag
31 maj
-
LUNCH
Vitvinbräserad kassler med paprikacreamefraiche, pilaffris eller kokt färskpotatis. * Soppa: Grönärtsoppa med smak av svart tryffel.
Vegetarisk
bakad aubergine med fetaoströra.
-
KVÄLLSMAT
Penne con broccoli ( pasta med lök, vitlök, grädde) parmesan.
Tisdag
1 juni
-
LUNCH
Stekta pannbiffar med brynt lök, persiljesmörslungad kokt färskpotatis eller stekt potatis, lingonsylt. *Soppa: Tomatsoppa med färska örter.
Vegetarisk
Veganska kåldolmar.
-
KVÄLLSMAT
Stekta olika sorters korvar med potatispuré (potatismos), ketchup, lingonsylt, gurksallad.
Onsdag
2 juni
-
LUNCH
Sprödbakad fiskfilé med kall dillmajonnäs, gräslökslungad kokt färskpotatis, rårivna morötter,citron, sallad. * Soppa: Mustig löksoppa med vitlökskrutonger.
Vegetarisk
Veganska fiskpinnar.
-
KVÄLLSMAT
Ungersk casserole ( kryddig gryta med färs, starka korvar, smålök, paprika, vitlök, sötpotatis, purjolök, mm) Pilaffris
Torsdag
3 juni
-
LUNCH
Stekt falukorv med stuvad blomkål, vitkål & morot, kokt färskpotatis. * Saffransdoftade blåmusselsoppa med tomat & persilja.
Vegetarisk
Gratinerad vegansk falukorv.
-
KVÄLLSMAT
Spaghetti carbonara ( pasta med lök, bacon, svartpeppar, äggula, & grädde) parmesan.
Fredag
4 juni
-
LUNCH
Tacos ( tacofärs, strimlad kycklingfilé, vetetortilla, nachos, kalla såser,salsa,jalapeno, grönsaker, ost) Soppa: Dagens soppa. Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och bär.
Vegetarisk
Vegotacos med tillbehör.
-
KVÄLLSMAT
Trevlig helg!