Vad innebär det att bo på internat?

Varje sjätte deltagare hos oss väljer att bo på skolans internat; vi har plats för cirka 40 personer. Här kan du välja att antingen bo enkelrum (med dusch och toalett på rummet eller i korridoren) eller att bo tillsammans med ett par kompisar, i egna rum med gemensamt allrum och pentry.
Värt att veta om att bo på internat

– Alla internat-rum är möblerade, men det går bra att också ha egna saker.

– Du äter dina måltider i skolans matsal måndag till fredag (obligatoriskt). Fredag kväll, lördag och söndag får du ordna mat själv. Det finns gott om köksutrymmen och matlagningsmöjligheter.

– På din fritid erbjuder vi aktiviteter – bara för dig och tillsammans med andra deltagare på skolan. Du har alltid tillgång till ateljé, bibliotek, bastu, biljard- och bordtennisrum samt gym.
– På alla rum finns bredband för dator, telefon och TV. Du väljer själv i ditt abonnemang vad du önskar (se Telias hemsida). Om du har en tv med dig finns det på internatet tillgång till basutbudet med SVT1, SVT1HD, SVT2, SVT2HD, TV4, SVT24, Kunskapskanalen och Barnkanalen.

Vad kostar det att bo på internatet?

Du som bor på internatet betalar en fast veckokostnad för boende och kost (måndag till fredag). Den totala kostnaden varierar något för höst- och vårtermin.

Enkelrum (med delad dusch och toalett i korridor)
Pris per vecka: 985 kronor
Totalt för höstterminen: 17 230 kronor
Totalt för vårterminen: 20 225 kronor

Enkelrum (med egen dusch och toalett på rummet)
Pris per vecka: 1 075 kronor
Totalt för höstterminen: 18 940 kronor
Totalt för vårterminen: 22 295 kronor

Terminer 2017/2018
hösttermin 20xx-xx-xx – 20xx-xx-xx
vårtermin 20x-xx-xx – 20xx-xx-xx

Betalning

Du betalar vid fyra tillfällen varje termin. Du får den första fakturan 2–3 veckor efter terminsstart, då beräknad för terminens totalkostnad.

Kontrakt och uppsägning
Du skriver på ett hyreskontrakt innan du flyttar in. I kontraktet framgår bland annat internatets policy. Om du önskar flytta från internatet har du alltid 1 månads uppsägning. Du behöver ha betalat samtliga hyres- och kurskostnader innan du får intyg på genomgången kurs.

Kosten är obligatorisk – anmäl specialkost
För dig som bor på skolans internat är kosten obligatorisk. Frukost och lunch serveras måndag–fredag, kvällsmat serveras måndag–torsdag. Om du önskar vegetarisk kost eller av medicinska skäl önskar specialkost: meddela det på anmälningsblanketten, så löser vi självklart det.

Har du ytterligare frågor om att bo på internat? Kontakta oss gärna, så svarar vi. Kontakta oss

VISSTE DU ATT?

Har du egen tv med dig finns det på internatet tillgång till tv-kanalernas basutbud. SVT1,SVT1HD, SVT2, SVT2HD,TV4,SVT24, Kunskapskanalen och Barnkanalen. Önskar du bredband, se erbjudande på Telias hemsida.

VAD KOSTAR DET?

Under ”om skolan”  i menyn och klicka dig vidare på ”kostnader” så hittar du information.

OBS! Samtliga hyres- och kurskostnader skall vara reglerade innan intyg på genomgången kurs kan erhållas.