Konstskolan 1-2 år

Utbildningen är fortfarande sökbar, platser finns i mån av plats.

”Konsten tar dig till platser du annars inte når”

Konstskolan ger  dig en allsidig grundutbildning och goda färdigheter inom det konstnärliga området. Du får bl.a. arbeta med teckning, måleri, skulptur, fotografisk och rörlig bild.

Utbildningen vänder sig till dig som vill satsa på att i framtiden arbeta inom något konstnärligt område, komplettera tidigare utbildning eller utveckla kunskaper i bildkonstnärligt arbete.

Konstskolan i Önnestad är högskoleförberedande. Du kan t.ex. söka dig till utbildningar i fri konst, arkitektur, design av olika karaktär eller pedagogisk verksamhet.

Studierna är på 100 % och undervisning sker på skolan.

Vi har ingen övre åldersgräns.

Undervisning och innehåll
Årskurs 1 är uppgiftsbaserad och syftar till att öva seendet, ge grundkunskaper i olika tekniker och ge bred kännedom om konstens värld.

I årskurs 2 läggs fokus på att utveckla det individuella uttrycket. Du kommer att i stor utsträckning jobba i projektform där redovisningen av arbetet är en viktig del av kursinnehållet.

Under både årskurs 1 och 2 ryms inom alla ämnen teoretiska pass med bl. a bild och filmvisningar/föreläsningar samt studiebesök på museer, gallerier och konsthallar

Alla deltagare på konstskolan har en egen ateljéplats och vi har ett välfyllt bibliotek.

Intyg
Efter avklarad utbildning får du ett kursintyg som kan göra dig kvalificerad att söka till högskola och universitet,  förutsatt att du har allmän behörighet för högskolestudier.

Alla fasta lärare samt gästlärare är yrkesverksamma konstnärer.

Studieresor
Varje år arrangerar vi studiebesök och studieresor. Du är med och betalar en del av dem.

Kostnader
Du betalar själv ditt eget material. Därutöver tillkommer en kostnad för gemensamma projekt och vissa studieresor som ingår i utbildningen.
Kostnaden gäller per termin: 1 000 kronor för årskurs 1 och 500 kronor för årskurs 2.

Du får en egen ateljéplats!