Konstskola 1-2 år

UPPROP måndag 17/8 i Konsthuset.
Årskurs två 9.30-14.00
Årskurs ett 13.00-15.30

”Gör din värld större och roligare – gå konstskola”

Konstskola – Vem kan gå på ?
Du som har intresse av och lust till kreativt arbete och som vill utforska dina konstnärliga drömmar.
Vi har ingen övre åldersgräns!

Vad får du?
En allsidig grundutbildning och mycket goda färdigheter inom det konstnärliga området. Du får bl.a. arbeta med teckning, måleri, skulptur, kroki, konsthistoria, fotografisk och rörlig bild. Läs mer i kursplanen.
Du får en egen ateljéplats!

Efter Konstskolan
Nu kan du välja!
Du kan utbilda dig för möjligheten till ett yrke som tex. konstnär, fotograf, designer, grafisk formgivare, arkitekt, jobba med spel, bildlärare, museipedagog m.m

Du kan även fortsätta på egen hand inom ditt konstnärliga område.

Undervisning och innehåll
Årskurs 1 – är uppgiftsbaserad och syftar till att öva seendet, ge grundkunskaper i olika tekniker och ge bred kännedom om konstens värld.
Se kursplan.
Inga förkunskaper krävs.

Årskurs 2  – läggs fokus på att utveckla det individuella uttrycket. Du kommer att i stor utsträckning jobba i projektform. Se kursplan.
Det går att söka direkt till Konst 2 om du gått någon annan konstutbildning tidigare.

I både årskurs 1 och 2 innehåller alla ämnen teoretiska pass med bl. a bild och filmvisningar/föreläsningar samt studiebesök på museer, gallerier och konsthallar.

Intyg
Efter avklarad utbildning får du ett kursintyg som kan göra dig kvalificerad att söka till högskola och universitet,  förutsatt att du har allmän behörighet för högskolestudier.

Alla fasta lärare samt gästlärare är yrkesverksamma konstnärer.

Kostnader
Du betalar själv ditt eget material. Dessutom tillkommer en kostnad per termin; 1 000 kronor för årskurs 1 och 500 kronor för årskurs 2. för gemensamma övningar och vissa studieresor som ingår i utbildningen.
Kursen är CSN-berättigad.

Har du frågor, maila oss direkt!
konstskolan@onnestadsfolkhogskola.se

HÄR finns ansökningsblanketten

Läs även om vårt påbyggnadsår konstnärlig inriktning

Konstskolans Instagram